ထိုင္းရဲ႕နာမည္ေက်ာ္...
ပုဇြန္နဲ႔ ပင္လယ္ထြက္ပစၥည္း ေရာခ်က္ထားတဲ့Tomyam ခ်ဥ္စပ္ တခြက္
ဒါေလးေတြကေတာ့  Tomyam ခ်က္တဲ့အခါ ထည့္တဲ့ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္ေတြေပါ့
 ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ စပါးလင္အကၽြတ္ေၾကာ္၊ ခေပါင္းရြက္အကၽြတ္ေၾကာ္ေတြနဲ႔ အုပ္ထားတဲ့ ငါးေၾကာ္
ဒါကေတာ့ ခႏြမ္က်င္လို႔ေခၚတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါးခ်ဥ္(ထိုင္းရိုးရာမုန္႔ဟင္းခါး)
ထိုင္းမုန္႔ဟင္းခါးထဲမွာမွ (ငါး၊ ဝက္၊ ၾကက္၊ အမဲသား) ကိုယ့္စိတ္ႀကိဳက္ေရြးႏိုင္ပါတယ္။ ပင္စိမ္းရြက္၊ ေဂၚဖီရြက္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ မုန္ညင္းခ်ဥ္၊ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေၾကာ္နဲ႔ တြဲစားႏိုင္ပါတယ္။ငါး-ငါးပိရယ္၊ ကဏန္းငါးပိပါထည့္ေထာင္းထားတဲ့ သေဘၤာသီးေထာင္း စပ္စပ္ေလး

ပုဇြန္ဆိတ္ အရွင္ေလးေတြကို စပါးလင္၊ ၾကက္သြန္းစိမ္း၊ ငါးရုတ္သီးစိမ္း၊ အက်က္မႈန္႔၊ နံနံပင္၊ သံပုရာရည္ေလးနဲ႔ သုတ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ဆိတ္ေဆြ႔ေဆြ႔ခုန္အသုတ္(ပန္းကန္ကို လႈပ္ၿပီး ေရာသမေမႊေပးရပါတယ္)
အဲဒါေတြစားၿပီးရင္ အခ်ဳိတည္းစရာ သရက္သီးနဲ႔ အုန္းႏို႔၊ ေကာင္းညႇင္း
ၿပီးေတာ့...... ဝါဝီးေကာ္ဖီဆိုင္က လာေတးေကာ္ဖီတခြက္ရယ္......

ဒါေလးေတြကို လြမ္းမိပါတယ္။ေမာင္ကမာၻ
1 comment:
စားခ်င္စရာေလးေတြပါကြယ္...
Post a Comment